Okul Sağlığı Çalışmalarımız

SÜLEYMANPAŞA İLKOKULU

2022 /2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SAĞLIĞI ÇALIŞMALARI

1-      Okulumuzda eğitim öğretim yılı başında “Okul Sağlığı Yönetim Ekibi” kurulmuştur.

2-      Okul sağlığı yıllık çalışma planı yapılmış olup plan uygulanmaktadır.

3-      Okulumuzdaki tüm öğrencilerin periyodik izlemleri aile hakimlerince yapılmış olup okul sağlığı dosyasında muhafaza edilmektedir.

4-      Öğrencilerin muayene raporları zamanında e- okul sistemine girilmekte olup dosyada saklanmaktadır. Ayrıca raporda özel durumu olduğu belirtilen öğrencilerle ilgili olarak gerekli önlemler alınmaktadır.

5-      TSE standartlarına uygun ve son kullanma tarihi geçmemiş malzemelerin bulunduğu ilkyardım dolabı sürekli olarak kullanıma hazır halde bulundurulmaktadır.

6-      Okulda tarama, koruyucu diş sağlığı çalışmaları yapılmadan önce yapılacak çalışmalar ile ilgili aile bilgilendirme formları, broşürler ve onam formları ailelere ulaştırılmıştır.

7-      Okulda Sağlık, temizlik ve beslenme kulübü, Yeşilay kulübü ve spor kulübü kurulmuş olup gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

8-      Öğrencilere temizlik, sağlık ve beslenme ile ilgili alışkanlıkların kazandırılması için gerekli çalışmalar yapılmış olup konu ile ilgili afişler panolara asılmıştır.

9-      Öğrencilerin okul bahçesinden dışarıya kontrolsüz çıkışlarının önlenmesi için okul giriş ve çıkış kapılarında gerekli önlemler alınmıştır.

10-   Okul binası düzenli olarak ilaçlanmaktadır.

11-   Tuvaletler düzenli olarak temizlenmekte ve ilgili kayıtlar tutulmaktadır.

12-   Öğrencilere sağlıklı yaşam için “sağlıklı Beslenme ve Fiziksel aktiviteler” konusunda bilgilendirmeler yapılmıştır.

13-   Velilere çocuklar için kahvaltının önemi hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

14-   Sağlıklı beslenme konularında hazırlanan afişler okul panolarına asılmış ve velilere dağıtılmıştır.

15-   Okul kantininde satılan yiyecek ve içecekler kontrol edilerek, periyodik olarak kantin denetimleri yapılmaktadır.

Okulda yapılan eğitimler;

El hijyeni, tuvalet temizliği ve tırnak bakımı

Sağlıklı ve düzenli beslenme

Çevre temizliği ve geri dönüşüm