Okul Gelişim Planı Sene Sonu Raporu

SÜLEYMANPAŞA KAYMAKAMLIĞI

SÜLEYMANPAŞA İLKOKULU

2022 – 2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI SENE SONU RAPORU

1.       4. Sınıflara ortak değerlendirme sınavı yapıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda eksik görülen kazanımlar tespit edilip eksik kazanımlara yönelik tekrar ve pekiştirme çalışmaları yapıldı.

2.       Sınıflar bazında veli görüşmeleri yapılarak evde uygun çalışma ortamlarının hazırlanması sağlandı.

3.       Öğretmenlere yönelik moral ve motivasyon artırıcı etkinlikler yapılmaktadır.

4.       Okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencileri için oryantasyon çalışmaları yapıldı.

5.       Öğrencilere “Etkili ve verimli ders çalışma yöntemleri” konusunda eğitimler verilmiştir.

6.       Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla “Her Kitap Bir Dünya” projesi kapsamında planlanan okuma saatlerinde kitap okuma etkinliği yapılmaktadır.

7.       Okulumuz rehberlik servisi tarafından öğrencilere yönelik “Şiddet ve Akran Zorbalığı” konusunda eğitimler verilmiştir.

8.        Okulumuz rehberlik servisi tarafından velilere yönelik “Temel Rehberlik” konusunda seminer çalışması yapılmıştır.

9.       Öğrencilere yönelik olarak sınavlar ve kodlama hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.

10.   Öğrencilerin devamsızlık bilgileri sınıf öğretmenleri tarafından günlük olarak işlenmektedir.

11.   Okulumuzda sürekli devamsız öğrenci bulunmaktadır.

12.   Veli İletişim bilgileri e- okulda güncellenmiştir.

13.   Sık sık devamsızlık yapan öğrenciler tespit edilerek velileriyle gerekli görüşmeler yapılmaktadır

14.   Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yönünden yetenekli öğrencilerin belirlenmesine yönelik gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

15.   Velilere öğrenci devamsızlıklarıyla ilgili devamsızlık mektupları zamanında gönderilmektedir.

16.   Rehberlik servisimizce riskli durumda olan öğrenciler için gerekli anket çalışması yapılmış olup bu öğrenciler ile ilgili gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

17.   Velilere yönelik olarak okuldan beklentiler ile ilgili anket uygulandı. Sonuçları daha önceki Tekirağ projesinde yayınlandı.

18.   Okulumuzda “Aile Okulu” kursu açıldı.

19.   “İlçe, il, ulusal ve uluslararası” düzeyde yapılan yarışmalar öğrenciler duyurulmakta ve katılımları teşvik edilmektedir. Dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirilmektedir.

20.   Okulumuzda “Değerler Eğitimi” projesi uygulanmakta olup gerekli çalışmalar ve etkinlikler yapılmaktadır.

21.   Kaynaştırma öğrencileri ile ilgili gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

22.   Okul web etkin olarak kullanılmakta olup okul ile ilgili çalışmalar ve etkinlikler okulu web sitesinde yayınlanmaktadır.

Abdurrahman METİNOĞLU

06.06.2023 80